Sport     | 24.02.2022. 11:36 |

Ivanković zadovoljan pripremama pred početak proljetnog dijela sezone

FENA Filip Kožul, Foto: Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 24. veljača (FENA) – Razdoblje priprema je bilo dugo, ali to vrijeme brzo prođe i najvažnije je ono što nas sada očekuje u prvenstvu, kazao je Jure Ivanković, trener Širokog Brijega u najavi utakmice 20. kola Premijer lige BiH na Pecari koja se igra u petak s početkom u 16 sati između NK Široki Brijeg i FK Borac Banja Luka.

 

Imali smo određenih problema s ozljedama u momčadi i nekih neplaniranih odlazaka igrača. Pokušali smo iskoristili razdoblje priprema kako bismo se na najbolji mogući način uigrali i pripremili za prvenstveno i izazove koju su pred nama. Bilo je dosta dobro i zadovoljni smo kako je sve odrađeno i kako su igrači reagirali na neke nove zahtjeve u igri. Mislim da će već od ove utakmice protiv Borca to izgledati dosta dobro na terenu – kazao je Ivanković.


Dotaknuo se i protivnika u sutrašnjoj utakmici - banjalučkog Borca, koji je slavio u prvom susretu dviju momčadi.

- Uvijek su prve utakmice na otvaranju sezone ili polusezone dosta nepredvidljive i zahtjevne jer su prijateljske. Na njima nema tog psihološkog opterećenja. Kad dođe prvenstvo treba i to uračunati, ali mislim da smo mi spremni i na taj segment. Uz fizičku, taktičku i tehničku pripremu, radili smo dosta i na mentalnoj pripremi igrača i mislim da smo spremni za početak prvenstva – naglasio je Ivanković.

Kapetan Širokog Brijega i jedan od iskusnijih igrača u momčadi Božo Musa ocijenio je kako su pripreme odrađene jako kvalitetno i da je postignut napredak.

- Odradili smo jako kvalitetne pripreme i nadogradili određene stvari u odnosu na jesenski dio sezone. Nismo imali prevelikih problema s ozljedama i izostancima i mogu reći da svi s nestrpljenjem očekujemo početak proljetnog dijela sezone. Uvjereni smo da možemo s tri boda otvoriti nastavak sezone i tako se približiti trećem mjestu koje vodi u Europu – kazao je kapetan 'Plavo-bijelih'.

Ivanković se osvrnuo i na Kup u kojem je Široki Brijeg došao do četvrtfinala i gdje će igrati protiv Veleža.

- Ukupna ambicija i konačni cilj u Kupu je osvajanje trofeja što nam izravno osigurava plasman u Europu i to nam je veliki motiv - zaključio je trener Širokobriježana i dodao da će novi igrač Marko Žulj konkurirati za utakmicu protiv Borca.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uspješna predsezona u Međugorju, Amerikanci se vratili u velikom broju

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu