Bosna i Hercegovina     | 27.02.2022. 10:45 |

Marić pozvao bh. gospodarstvenike u Skandinaviji na ulaganje u Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ Gradsko vijeće Grada Mostara

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - U posjeti bosasnkohercegovačkoj zajednici u zemljama Skandinavije povodom obilježavanja 30 godina od neovisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić održao je niz susreta s gospodarstvenicima porijeklom iz naše zemlje.

Marić se obratio na manifestacijama povodom obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u Odenseu, Kopenhagenu i Malmeu. 

Dijeleći informacije o stanju u zemlji i Mostaru govorio je o radu Vijeća.

Naveo je da u svjetlu Dana neovisnosti BiH i Mostar trebaju biti okrenuti jačanju svojih ekonomskih potencijala zajedno sa svojom zajednicom izvan zemlje, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Gradskog vijeća Grada Mostara.

Pozvao je gospodarstvenike iz svih zemalja Skandinavije, porijeklom iz BiH, na ulaganje u Mostar i istaknuo kako novi saziv Gradskog vijeća i Grad Mostar stvaraju povoljno okruženje za ulaganje bez prepreka u više gospodarskih potencijala, turizam, energija, IT sektor, proizvodnja i prerada hrane, izgradnja poslovnih i stambenih objekata samo su neki od potencijala koje posjeduje i nudi Mostar.

Spomenuo je i važnost suradnje na zajedničkom lobiranju za uspostavljanje avionskih linija između gradova Skandinavije i Mostara.

Marić je u posjeti Skandinaviji zajedno s bh. izaslanstvom koju predvodi dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, ministar za raseljenje osobe i izbjeglice Edin Ramić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Alija Tabaković, zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Arif Kovačević i predsjednik Centra za dijasporu Mreža Adis Tanović.

Posjeta zajednici nastavlja se u nedjelju večer u Goteborgu i dalje u ostalim gradovima Švedske i Norveške do 7. ožujka.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

U Splitu obilježena 30. godišnjica neovisnosti BiH

BKZ Preporod Livno proslavio Dan neovisnosti BiH

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli