Magazin     | 04.03.2022. 11:20 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Osmomartovski festival 'Budi jaka, zdrava i lijepa' na Trgu Djece Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Tradicionalni Osmomartovski festival posvećen ženama pod nazivom “Budi  jaka, zdrava i lijepa” bit će održan od 7. do 13. marta na Trgu Djece Sarajeva .

Kroz promociju ženskog poduzetništva i prava i uloge žena u našem društvu, članice udruženja Naš koncept i Asocijacija kreativaca prezentirat će unikatne ručne radove i domaće proizvode, saopćeno je iz Asocijacije kreativaca.


Ovaj festival ima za cilj osnaživanje ljudskih ženskih prava, prava na jednake mogućnosti i prava na posao.

- Svjedoci smo svakodnevne diskriminacije žena u našem društvu, gdje im se često oduzima pravo na posao, primaju niže plaće od svojih kolega muškaraca, trpe mobing na poslu ili seksualno uznemiravanje. Žene su stub svakog društva i pozivamo ih da nam se pridruže jer nisu same - navode organizatori. 


Manifestacija osim promoviranja vrijednosti žena i njihovih ideja kroz kulturnu baštinu BiH, ima i humanitarni karakter jer se pruža pomoć ženama koje su u potrebi, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na Baščaršiji otvoreno ljetnje izdanje Lucky Marketa 'Handmadeisluxury'

Lucky market na Baščaršijskom trgu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel