Kultura     | 05.03.2022. 09:53 |

Izložbom 'Put moj' počela manifestacija 'Dani Sejfullaha ef.Prohe'

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Konjic

KONJIC, 5. ožujka (FENA) - U Konjicu je petak uvečer u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena samostalna retrospektivna izložba slika "Put moj", autora Ibrahima Novalića, na kojoj je izložio dvadeset djela koja su nastala tijekom četrdeset godina njegovog likovnog djelovanja.

 

Izložbu slika Ibrahima Novalića otvorio je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je čestitajući autoru na njegovom plodnom stvaralačkom radu, koji je vrednovan u svijetu umjetnosti, zaželio uspjeh u budućnosti.

- Sva ljepota koju je je Ibrahim Novalić mogao upijati u ranoj mladosti u rodnom gradu, našla je svoj put kroz njegov likovni izražaj i sretni smo da možemo reći da je Konjičanin i da mu se rado vraća.

- Ovo je za mene posebna i emotivna večer, jer izlažem u prostoru gdje sam prije više decenija imao priliku javnosti prvi put predstaviti svoj umjetnički rad. Posebno mi je zadovoljstvo, jer ovaj grad poštuje umjetnike i umjetnost - kazao je autor Novalić.

Izložbom slika u Konjicu počela je 15. kulturno-obrazovna manifestacija  "Dani Sejfullaha ef. Prohe",  koju organizira Kulturno-umjetničko udruženje  "Sejfullah" Konjic uz podršku Općine Konjic i suradnju Narodnog univerziteta, BZK "Preporod" Konjic, Udruženja Andalus i Medžlisa IZ Konjic.

Tim povodom o liku i djelu duhovnog prosvjetitelja Sejfullaha ef. Prohe govorio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić, a svojim nastupom večer su upotpunili članovi zbora "Sejfullah", priopćeno je iz Općine Konjic.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel