Bosna i Hercegovina     | 09.03.2022. 12:24 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Grubeša primio predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša sastao se danas s predstavnicima Saveza sindikata policijskih organa u BiH. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima pronalaženja rješenja za probleme kojima se svakodnevno susreću zaposleni u policijskim agencijama.

Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u BiH,  upoznao je ministra Grubešu sa trenutnom situacijoın i najvećim izazovima sa kojima se susreću policijski službenici, nezadovoljni zbog neusvajanja Zakona o proračunu institucija BiH, kojim je između ostalog bilo predviđeno i vraćanje osnovice za obračun plaća, s posebnim naglaskom da od nadležnih organa očekuje više razumijevanja za rješavanje zahtjeva i problema, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ministar Grubeša je istaknuo da podržava rad i zahtjeve, ne samo zaposlenih u policijskim agencijama, nego svih uposlenika u državnim institucijama te da će nastaviti  podržavati legitimne zahtjeve svih uposlenih kao i predstavnike policijskih službenika u BiH u pogledu poboljšanja uvjeta za rad i materijalnog položaja, imajući u vidu sve okolnosti koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i svijet  u posljednje dvije godine, te opće stanje na tržištu. 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Njemački željeznički operater pogođen štrajkom pristao na 35-satnu radnu sedmicu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu