Sport     | 11.03.2022. 12:17 |

Ivanković: Susjedski derbi s Posušjem ima poseban naboj

FENA Filip Kožul, Foto: Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 11. ožujka (FENA) – U 22. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Pecara sastaju se NK Široki Brijeg i HŠK Posušje, a trener domaće momčadi Jure Ivanković i branič Petar Bosančić najavili su tešku utakmicu u kojoj očekuju pobjedu.

- Mi se pripremamo za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, ali normalno je da susjedski derbi nosi jedan poseban naboj... Uvijek je bio neki poseban prestiž za onoga tko će slaviti u ovoj utakmici. Spremni smo i raspoloženje je dosta dobro u momčadi, iako su nas uvodna dva poraza malo izbacila iz kolosijeka – naglasio je Ivanković.

Dodao je kako su se utakmicom u Tuzli vratili na pravi put te da dočekuju Posušje u vrlo dobrom ozračju, potpuno zdravi i spremni.

- Takvi želimo istrčati pred naše navijače na teren i to je jedan dodatan motiv za nas da prikažemo dobar nogomet. Nadam se da ćemo mi na kraju imati snage da ostvarimo pobjedu protiv Posušja – kazao je Ivanković.

Petar Bosančić, igrač koji je ove zime stigao u NK Široki Brijeg kaže kako se odlično prilagodio na uvjete i novu momčad jer poznaje veliki broj igrača.

- Čuo sam sve najbolje o navijačima i navijačkom ozračju na Pecari. Znam dosta i o povijesti i rivalitetu između dvaju klubova. Ipak, koncentrirani smo na sebe i svoju igru. Podrška navijača će nam biti vjetar u leđa na putu do pobjede - rekao je Bosančić, dodavši kako nije imao problema s prilagodbom na novi klub i sredinu.

Istaknuo je da se osjeća dobro i da je potpuno spreman za sve izazove s novom momčadi.

- Osjećam se odlično, maksimalno spreman, zdrav i motiviran za daljnje izazove i utakmice. U Tuzli smo odradili jako dobru utakmicu, pokazali karakter i vratili se na put kojim želimo ići. Dišemo kao jedan i spremno čekamo derbi - istaknuo je Bosančić.

Za susjedski derbi s Posušjem neće konkurirati ozlijeđeni Vinko Rozić i Nicholas Llanos, a pod upitnikom je i nastup Tomislava Čuljka koji ima problema sa zadnjom ložom.

Utakmica na Pecari između NK Široki Brijeg i HŠK Posušje počinje u 20 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski gradski derbi bez navijača Veleža

U Splitu privedeno 36 navijača, pronađena pirotehnika

Akrapović: Očekujem da prekinemo niz loših rezultata i upišemo tri boda

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu