Bosna i Hercegovina     | 17.03.2022. 15:00 |

TK - Halilagić i Blagojević prisustvovali sjednici Skupštine Saveza DNRP

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada TK

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević prisustvovali su danas redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom premijer Halilagić je uz zahvalnost za njihov doprinos odbrani BiH izjavio da danas ne bi bilo ni Vlade, niti bi mi imali slobodu u kojoj uživamo da se za nju nisu izborili i svoj doprinos odbrani dali upravo članovi i građani iz reda boračkih kategorija.

Ta činjenica svakako stvara i obavezu svim budućim generacijama, a posebno Vadi Tuzlanskog kantona, da zajednički radi i ulaže dodatne napore kako bi pomogli borcima, istakao je premijer Halilagić.

- Na prvom mjestu danas želim istaknuti da smo obećanje koje smo dali prilikom imenovanja, a tiče se novčanih egzistencijalnih naknada za nezaposlene demobilisane borce već ispunili. Na zadnjoj sjednici smo osnovicu za izračun naknade povećali sa 4 na 5 KM, i time i cjelokupnu naknadu povećali za 25 posto - zaključio je Halilagić, te dodao da će borački savezi i udruženja u Vladi Tuzlanskog kantona, uvijek imati partnera i saveznika, saopćeno je iz Vlade TK. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel