Bosna i Hercegovina     | 25.04.2022. 14:17 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Kesić: Ključ je sačuvati državu i mir u BiH

FENA Vanja Tolj,

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV BiH) održalo je danas u Sarajevu godišnju konferenciju o temi “Od neumskog do briselskog Izbornog zakona”.

Kako je kazao član uprave HNV BiH Đuro Kesić, “Od neumskog do briselskog Izbornog zakona” je najaktuelnija tema u BiH, pogotovo što će uskoro biti na dnevnom redu državnog parmalenta.

- Znamo da su neumski pregovori propali, te da se još uvijek ne zna šta će nam Brisel donijeti. Mi moramo živjeti i jako nam je bitno da dobijemo odgovore na pitanja - kazao je Kesić.

Istaknuo je da je ključ sačuvati državu i mir u BiH, a potom jačati državu shodno rješenjima Evropskog suda za ljudska prava, a u tom kontekstu neophodna je i promjena Izbornog zakona, čime bi se riješila neka od ključnih pitanja u BiH.

Dodaje da je za njega rješenje ovih problema stvaranje građanske države.

- Svjestan sam da je pored ljudskih i osnovnih prava potrebno zaštiti i kolektivno pravo. Treba uvažiti realnost života u kojem živimo. Moramo biti strpljivi, a nadam se već za dvije godine imati vedrije osmjehe na licima jer smo napravili dobar posao za BiH - zaključio je Kesić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović: Na Vijeću ministara prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je već u proceduri (VIDEO)

Lajčak pozdravio dogovor koalicije na državnom nivou o Izbornom zakonu

Nderitu: Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju budućnost u kojoj nema mjesta negiranju genocida

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu