Sport     | 26.04.2022. 15:22 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Forto: Možemo uraditi sve potrebno da Sarajevo bude dio olimpijske priče 2030. s Barselonom

FENA Saopćenje

BARSELONA/SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Pere Aragones i Garcia, predsjednik Vlade Katalonije, koja je nosilac aktivnosti u cilju organizacije Zimskih olimpijskih igara 2030. godine tokom današnjeg sastanka sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom razgovarao je o pridruživanju Sarajeva njihovoj kandidaturi. 

Premijer Forto predvodi delegaciju Vlade Kantona Sarajevo u radnoj posjeti Barseloni, a u kojoj su i ministri kulture i sporta te zdravstva Samir Avdić i Haris Vranić.  

Tokom sastanka čelnika Vlade Kantona Sarajevo i Katalonije iskazana je puna spremnost za jačanje saradnje temeljem sporazuma koji su vlade sklopile još 2008. godine. Usaglašene su aktivnosti za Akcioni plan za period od naredne dvije godine, a koji se planira potpisati tokom uzvratne posjete delegacije Vlade Katalonije.  

Aragones i Garcia je tokom sastanka naglasio kako Vlada Katalonije podržava suverenitet Bosne i Hercegovine, te daje punu podršku njenim evropskim integracijama.  

Delegacija Vlade KS održala je niz radnih sastanaka u Parlamentu i Vladi Katalonije, a kojima je prisustvovao Eric Hauck, delegat Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu.  

Tokom sastanka s predsjednicom Parlamenta Katalonije Laurom Borras, zastupnicima i članovima Vlade Katalonije Laura Vilagra Pons, Josep M. Argimon te Victoria Alsina iskazali su punu spremnost za inteziviranje saradnje saradnje i da olimpijska kandidatura bude zajedno sa Sarajevom.  

Premijer Forto je dao garancije da sa naše strane možemo uraditi sve što je potrebno da Sarajevo bude dio olimpijske priče 2030. godine zajedno s Barselonom, saopćeno je iz Službe za protokol press KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hasanović i direktori četiri zdravstvene institucije potpisali sporazume za nabavku opreme

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Omeru Osmanoviću dodijenjena zahvalnica Udruženja '182. viteška lahka brigada'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel