Servisne informacije     | 06.05.2022. 13:15 |

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Tarčin - Konjic

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Tarčin - Konjic, saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška - Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 1 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna - Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Žepče - Zenica (Golubinja), Ripač - Dubovsko, Bosanski Šamac - Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo - granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja BIHAMK.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - Radovi na brojnim dionicama

BIHAMK - Duge kolone na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

Oprez zbog pojačanog broja biciklista i motociklista na putevima u BiH

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli