Regija     | 09.05.2022. 10:54 |

Joksimović: Nitko ne može zaustaviti Srbiju na europskom putu

FENA Internet, Foto/

BEOGRAD, 9. svibnja (FENA) - Srpska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović kazala je danas da će Srbiju na europskom putu usporiti odluka da se ne pridruži sankcijama Rusiji, ali da nitko ne može zaustaviti Srbiju na tom putu.

"Očekujem da će pojedine države članice postaviti pitanje neusklađivanja Srbije s režimom sankcija kao jedan od glavnih uvjeta koji će ih možda motivirati da nam ne daju podršku kako bi otvorili idući klaster 3 za koji smo spremni", rekla je Joksimović.

Prema njezinim riječima, Srbija mora pokazati da osuđuje rat i kršenje teritorijalnog integriteta, čak i kada su prijatelji u pitanju.

"Ako je nekada prioritet bila ekonomska integracija, vladavina prava, sada to postaje zajednička vanjska i sigurnosna politika", rekla Joksimović te dodala da sve što je u Srbiji urađeno posljednjih godina urađeno je najviše zahvaljujući tome što je na jasnom europskom putu.

Ona je također istaknula kako ju nijedno istraživanje ne može uvjeriti da bi građani na referendumu glasali protiv ulaska u EU.

Govoreći o obilježavanja 9. svibnja, Dana Europe i Dana pobjede, ona je istaknula da su ti dani neraskidivo povezani.

"Srbija je dio europske burne i teške povijesti i svega što su generacije osjetile. Ta dva dana su usko povezana. Europski mir je dugo bio neprekinut. Ali bile su i devedesete i mi vrlo dobro znamo što znači ne biti dio EU, u klubu koji o nečemu odlučuje", rekla je Joksimović za Radioteleviziju Srbije.

Joksimović je kazala da je sada važno pokazati da su mir, prosperitet i stabilnost vrijednosti i tekovine koje su usađene u generacije europskih naroda kao težnja i nada te kako se na tome mora raditi.

 

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Vučić: Njemačka vodi "brutalnu kampanju" za prijem Kosova u Vijeće Europe

Anketa: Oko 60 posto Beograđana sudjelovat će na izborima 2. lipnja

Srbija: Vučević objavio kandidate za ministre u novoj srbijanskoj vladi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel