Stranačke aktivnosti     | 09.05.2022. 14:01 |

Priopćenje za javnost HSP BiH i H-B

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

Prva konstituirajuća sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava BiH i Herceg-Bosne održana je u Rami u subotu, 7. svibnja.

Hrvatska stranka prava BiH i Hrvatska stranka prava Herceg-Bosne potpisali su Sporazum i Protokol o ujedinjenju ovih stranaka još 22.12.2018. godine. Potpisivanju ovog Sporazuma prethodile su sjednice središnjih tijela ovih stranaka koja su jednoglasno prihvatila inicijativu o ujedinjenju stranaka te zadužila vodstva da sazovu zajednički sabor i provedu odluke.

Slijedom preuzetih obveza nakon dužih priprema sazvan je zajednički sabor koji je održan 15.01.2022. godine te izabrano novo vodstvo na čelu s novim Predsjednikom Zrinkom Cuvalo

Na konstituirajucoj sjednici Predsjedništva HSP BiH i H-B održanoj u subotu u Rami na kojoj su nazočili dužnosnici stranke iz svih županija upoznati su od strane novog Predsjednika gospodina Zrinka Cuvalo o tehnicko-pravnoj provedbi odluka sa Sabora održanog 15.01 2022. godine te da je stranka ishodila sve pravne akte od strane nadleznog suda potrebne za politicko djelovanje i prijavu na izbore sukladno Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

Dužnosnike je pozdravio donedavni Predsjednik HSP BiH gospodin Stanko Primorac te ih informirao o svim važnim detaljima i odlukama koje su prethodile ujedinjenju ovih stranaka te obrazložio odluke podružnica županijskih vijeća Glavnog stana i Predsjedništva HSP BiH da če članstvo i svi izabrani dužnosnici u zakonodavna i izvršna tijela vlasti u Bosni i Hercegovini od 15.01.2022. godine nastaviti politički djelovati u okviru HRVATSKE STRANKE PRAVA BIH HERCEG-BOSNE.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio donedavni predsjednik HRVATSKE STRANKE PRAVA HERCEG-BOSNE gospodin Ivan Tokić.

Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH i Herceg-Bosne Zrinko Cuvalo ove stranke je predstavljao i u Hrvatskom Narodnom Saboru Bosne i Hercegovine jos od prosle godine a formalno-prayno je član Predsjedmištva HNS-a BiH od prošlog redovnog Izbornog Sabora HNS-a BiH. te je nazočne dužnosnike informirao o aktivnostima i odlukama HNS-a BiH.

Na prijedlog Predsjednika HSP BiH i H-B gospodina Zrinka Čuvalo jednoglasno je potvrden Glavni tajnik HSP BHH-B dipl.oet Tihomir Zovak koji je nazočne dužnosnike informirao o najnovijim tehnickim pripremama stranke, za Opće izbore 2022. godine u Bosni i Hercegovini ukoliko Predsjedništvo HSP Bi H-B donese odluku o izlasku na izbore.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu