Bosna i Hercegovina     | 09.05.2022. 14:31 |

Švedska i UNDP pomogli rekonstrukciju Centra za razvoj poduzetništva u Sarajevu

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić danas je predstavio poslovni ambijent rekonstruisanog Centra za razvoj poduzetništva ambasadorici Švedske u BiH Johanni Strömquist, pomoćnici generalnog sekretara UN-a, pomoćnici administratora UNDP i direktorici Regionalnog ureda UNDP-a za Evropu i Zajednicu nezavisnih država Mirjani Spoljarić Egger i rezidentnoj predstavnici UNDP-a u BiH Steliani Nederi.

Općina Centar Sarajevo je u proteklom periodu izvršila rekonstrukciju i opremanje prostorija Centra za izvrsnost u poduzetništvu u cilju stvaranja HUB prostorija u sklopu tog centra, a kroz Projekt unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS), koji primarno finansira Švedska, a implementira i sufinansira UNDP u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo.

Mandić je objasnio da je ovo još jedna u nizu aktivnosti koju Općina Centar provodi kroz niz programa podrške prema mladima. 

- Važno je istaći da je zahvaljujući ovom partnerstvu stvoren HUB prostor na Gorici na adresi Avde Jabučice 52, u sklopu Centra za izvrsnost u poduzetništvu i isti je namijenjen za startup biznise Općine Centar, kao nova vrsta podrške mladim poduzetnicima koji počinju svoje prve poslovne korake te da sredstva namijenjena  za plaćanje kirije mogu usmjeriti na marketing ili za druge aktivnosti - istakao je Mandić.

Pomoćnik načelnika za LER i mjesnu samoupravu Haris Sijarić izjavio je da je tek počelo popunjavanje kapaciteta koje je pripremljeno za startup biznise.

- U ovoj godini očekujemo osam javnih poziva te vrlo brzo očekujemo popunjavanje svih kapaciteta koje smo za sve mlade pripremili kako bi mogli u ugodnoj radnoj atmosferi realizirati svoje prve poslovne uspjehe - dodao je Sijarić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kroz podršku bh. privredi projekt EU4Business Recovery omogućio novo zapošljavanje

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Promo

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru

Kompanija m:tel pokrenula kampanju 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja