Najave     | 09.05.2022. 15:24 |

Sajam srednjih škola u Kantonu Sarajevo 25. maja  

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zajednicom srednjih škola, organizira Sajam srednjih škola, s ciljem promocije srednjoškolskog obrazovanja u KS. Manifestacija će biti održana 25. maja. 

Kako poručuju iz Ministarstva, namjera je da se kroz prezentaciju svake škole, učenici koji završavaju osnovnu školu i njihovi roditelji upoznaju sa zanimanjima za koja se mogu obrazovati u srednjim školama na području Kantona Sarajevo, kao i s mogućnostima daljnjeg zapošljavanja. 

Jednodnevni Sajam srednjih škola će, kroz pojedinačne prezentacije svake od 44 srednje škole, ponuditi najznačajnije informacije o načinu rada i funkcioniranja škola, osnovnim djelatnostima kojima se bave, načinu na koji su škole povezane s poslodavcima, te kakva je konkurentnost na tržištu rada nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.  

Iz Ministarstva pozivaju sve učenike koji u školskoj 2021/2022. godini pohađaju 9. razred osnovne škole da u pratnji nastavnika (najmanje po dva nastavnika za jedno odjeljenje), posjete Sajam srednjih škola – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu