Regija     | 13.05.2022. 14:02 |

Kragujevac: Prosvjed radnika Fiata

FENA Internet, Foto/

KRAGUJEVAC, 13. svibnja 2022. (FENA) - Radnici Fiatove tvornice automobila u Kragujevcu prosvjedovali su danas zbog odluke poslovodstva da na dvije godine "zamrzne" rad zbog pripreme proizvodnje električnog automobila, a radnicima ponudi odlazak u inozemstvo ili otpremninu.

Oni su se u 12 sati okupili ispred ulaza u tvornicu i krenuli prema središtu Kragujevca kako bi blokirali promet te su zatražili da bez posredovanja sindikata razgovaraju s predstavnicima države i poslovodstva.

Potpredsjednik sindikata "Nezavisnost" Igor Anđić rekao je agenciji Beta da je nezadovoljstvo zaposlenih poruka kompaniji Fiat da tvornica mora opstati, a ako ne može, da je napusti, kako bi država potražila investitore iz Kine ili Njemačke.

Predsjednik Samostalnog sindikata u tvornici Saša Đorđević rekao je da će taj sindikat prije svega inzistirati da od poslovodstva tvornice dobiju bolju ponudu za otpremnine za one radnike koji ne mogu otputovati na rad u inozemstvo u jednu od četiri Fiatove tvornice u Češkoj, Slovačkoj, Njemačkoj ili Italiji.

Kompanija "Fiat Chrysler automobili Srbija", koja od nedavno posluje u sastavu kompanije Stellantis najavila je proizvodnju eklektičnog automobila zbog čega planira "zamrzavanje" proizvodnje do 2024. godine, a radnicima je jučer ponudila posao u jednoj od četiri tvornice u Češkoj, Slovačkoj, Njemačkoj i Italiji ili otpremnine.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Predstava 'Što spavaš na podu' apsolutni pobjednik 18. 'Joakimfesta' u Kragujevcu

Brnabić: Radnicima Fiata isplaćene otpremnine

Radnici Fiata za sutra najavili prosvjede i blokade

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel