Sport     | 20.05.2022. 13:12 |

Čelik Junior u nedjelju protiv Kaknja igra odlučujuću utakmicu za plasman u PLBiH

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 20. maja (FENA) – Derbi 25. kola Prve rukometne lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever, u kojem se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici sastaju domaćin Čelik Junior i Kakanj, vjerovatno će odlučiti i prvaka te novog člana Premijer rukometne lige BiH iz PLFBiH - grupa Sjever.

 

Kako je na današnjoj pres-konferenciji istakao trener Čelika-Junior Vladimir Zeljko, u igri za prvo mjesto ostali su njegov tim, zatim gradski rival Čelik i Kakanj, s kojim u nedjelju od 19 sati igraju odlučujući duel.

- Što se tiče situacije u kojoj smo se našli, ne možemo reći da je nismo priželjkivali - jesmo, potajno, ali nam se ta želja ostvarilo. Moralo se dosta toga uraditi da bi se došlo do ovog trenutka - do ove utakmice, koja je jedan korak do PLBiH. To je utakmica u nedjelju protiv Kaknja. Kao što znate, mi nismo puno najavljivali, ustvari, nismo nikako najavljivali da napadamo PLBiH i Evropu, kao što to rade drugi. Konkretno, naš gradski rival. Mi smo to tiho, ovdje u Areni i u drugim dvoranama radili i čekali svoju priliku. Evo, dočekali smo je - istakao je trener Zeljko.

Već sama činjenica da igraju ovakvu utakmicu za plasman PLBiH, napominje, veliki je uspjeh za njegov tim.

- Tako da šta god da se desi u utakmici u nedjelju, za nas neće biti poraz. Ali, ne tražimo alibi. Ali, mi već od ovog trenutka najavljujemo iduću sezonu i borbu za ulazak u PLBiH. Mi smo jedna od dvije ekipa koja je bez poraza u drugom dijelu sezone. Drugi je Kakanj, s kojim se susrećemo u nedjelju - kazao je Zeljko, koji je podvukao kako je njegov tim primio najmanje golova ove sezone. Uz to su jedna od najmlađih ekipa te sa oko 90 posto igrača iz vlastitog omladinskog pogona.

- Momci su iz Zenice, spremni su i željni dokazivanja. Respektujemo ekipu Kaknja, koja je dosta iskusnija nego smo mi. Međutim, kako smo to analizirali, prethodnih smo sezona protiv jačih ekipa igrali dobre utakmice, a protiv lošijih smo se malo patili. I ste strane kažemo da možemo u nedjelju ostvariti pozitivan rezultat - smatra Zeljko.

Njegovi igrači Džan Čeljo, Edhem Grabus i Anes Suljić istakli su kako su spremni da se suprotstave Kakanjcima, od kojeg su u prvom dijelu u gostima izgubili s 17:25. Bio je to, napomenuo je trener Zeljko, njihovo najlošije izdanje ove sezone.      

U slučaju pobjede u nedjelju, a kada se izbrišu rezultati drugih timova Gračanice i tuzlanske Slobode koji se takmiče izvan konkurencije, Čelik Junior bi, s obje pobjede u preostala dva meča te u slučaju istog broja bodova, bio najbolji u zatvorenom krugu s Čelikom i Kaknjem.

Direktor kluba Dženan Dedić podsjetio je kako su formirani 2009. godine, kao Škola rukometa Čelik Junior, koja je trebala biti servis starijem rivalu - RK Čelik. To nikada nije zaživjelo pa je Čelik Junior, prije šest godina oformio i seniorski tim te krenuo vlastitim putem.

- Naša selekcija 2009. godišta u nedjelju će, prije utakmice seniorskog tima, protiv sarajevske ekipe Sedmerac igrati baraž za završnicu Državnog prvenstva za svoj uzrast. To je zaista jedan veliki korak koji smo napravili s najmlađom selekcijom u takmičenju - istakao je Dedić.

Zeničani će, naime, u zadnjem kolu gostovati kod Jajca, a Kakanj će na svom terenu ugostiti Travnik.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik Junior će pobjedom protiv Donjeg Vakufa sigurno postati novi rukometni premijerligaš

Nakon poraza bugojanske Iskre u Jajcu, zenički Čelik Junior pred promocijom u Premijer ligu BiH

Čelik savladao rukometaše banovićkog Rudara i nakon pet godina izborio povratak u Premijer ligu BiH

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine