Bosna i Hercegovina     | 23.05.2022. 12:33 |

Ministar Grubeša na Regionalnoj konferenciji  'Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera”'

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluje na Regionalnoj konferenciji “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera” u Šibeniku. Konferencija se održava od 22. do 24. maja u organizaciji  Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i Globalne incijative protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (Global Initiative Against Transnational Organized Crime - GI-TOC).

Kako je saopćeno, konferencija je okupila ministre pravde iz šest zemalja Jugoistočne Europe, visoke dužnosnike pravosuđa i javne uprave, kao i čelnike antikorupcijskih tijela te visoke predstavnike međunarodnih i regionalnih organizacija civilnoga društva i akademske zajednice koji se bave problematikom korupcije i jačanjem integriteta u javnom sektoru.

Konferencijom se želi potaknuti i unaprijediti regionalna saradnja kroz razmjenu iskustava, znanja kao i predlaganja novih ideja u dosljednom i strateškom sprečavanju korupcije te provedbi antikorupcijskih instrumenata kako bi se postiglo transparentno i odgovorno korištenje i upravljanje svim javnim resursima na dobrobit društva u cjelini.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zadić: Za Austriju je prioritet da BiH dobije istinsku perspektivu pristupanja EU

Grubeša na ministarskoj konferenciji "Dobra javna uprava za bolji život na zapadnom Balkanu"

Grubeša-Poirel: Otkloniti diskriminaciju u izbornom zakonodavstvu BiH

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'