Kultura     | 01.06.2022. 10:22 |

Čavara otvorio 'Dane Tolise': Ova manifestacija razbija sve strahove

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Županije Posavske

ORAŠJE, 1. lipnja (FENA) – Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio je u utorak navečer u toliškom Dvoru 16. manifestaciju "Dani Tolise", kao njezin visoki pokrovitelj.

- U vremenu u kojem promišljamo o svim strahovima kojima smo bombardirani u zadnje dvije godine, osobito strahotama strašnog rata u susjedstvu i posljedicama koje će on donijeti, upravo Dane Tolise doživljavam kao vrijeme kojem nam daje snagu, veselje i radost u životu i manifestaciju koja razbija sve strahove s kojima smo suočeni. Tako ste i vi, nakon strašne poplave 2014. godine, pokazali da nema granice između mogućeg i nemogućeg i nakon svega, ovaj narod živi u plodnosti i bogatstvu ovoga prostora - poručio je Čavara.

Iz Vlade Županije Posavske napomenuli su kako podupiru sve kulturne manifestacije u tri posavske općine koje njeguju kulturnu baštinu posavskoga kraja, pa tako i ovu manifestaciju koju organizira Zaklada Terra Tolis.

Predsjednik županijske vlade Đuro Topić zahvalio je svima koji radom i idejama doprinose očuvanju kulture i tradicije te pozitivnoj promociji Posavine u regiji i svijetu.

- Želim da ova manifestacija nastavi djelovanje na okupljanju ljudi, sklapanju novih prijateljstava, širenju pozitivne energije i vjere u budućnost ovoga prostora - dodao je Topić.

Nazočnima su se također obratili i predsjednik Zaklade i Organizacijskog odbora Daniel Dominković, zatim gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić, načelnik općine Marijan Oršolić i Ivan Bandić generalni konzul RH.

Nakon svečanog otvaranja, program je nastavljen promocijom knjige "Sabrane pjesme", autora Ambre Maroševića. O knjizi su govorili prof. Katarina Marošević, prof. Mato Nedić i Željko Vukić.

Manifestacija Dani Tolise iznimno je bogata kulturnim, sportskim, zabavnim i gastro sadržajima, koji ju čine jedinstvenom, a ove godine trajat će sedam dana, stoji u priopćenju Vlade Županije Posavske.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bradara prihvatila pokroviteljstvo manifestacije 'Dani Tolise'

Predsjednica FBiH Lidija Bradara otvorila 17. izdanje 'Dana Tolise'

Predsjednik FBiH Marinko Čavara visoki pokrovitelj manifestacije 'Dani Tolise 2022.'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel