Sport     | 09.06.2022. 13:18 |

Zenički Čelik će povodom 77. rođendana 19. juna ugostiti mostarski Velež

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić

ZENICA, 9. juna (FENA) - Nogometni klub Čelik Zenica, koji je osnovan 16. juna 1945. godine, naredne sedmice slavi 77. rođendan te su tim povodom spremili brojne događaje za svoje navijače i simpatizere - istakao je na današnjoj pres-konferenciji član Upravnog odbora NK Čelik Robert Jonjić.

-Bar dok smo mi u klubu, bit će tradicija da se obilježava svaki rođendan kluba. Naredne ćemo sedmice od 15. do 17. juna, u centru grada napraviti Čelikov kutak, gdje ćemo se družiti s navijačima, prodavati klupske rekvizite i ulaznice, a organizirat ćemo i defile naših dječaka iz Škole nogometa. Smatram da defile naše Škole nogometa treba da bude tradicija - kazao je Jonić.

Osim tri dana druženja u centru grada, najavio je Jonjić, 18. juna će organizirati i koncert u Restoranu “Trubadur” - Hotel “Dubrovnik”, na kojem će navijače i prijatelje kluba zabavljati zenička grupa “Nemoguće vruće”.

Obilježavanje 77. rođendana upotpunit će i prijateljskom utakmicim, koju će 19. juna na Stadionu “Bilino polje” igrati protiv mostarskog Veleža.

- Još uvijek smo u razgovorima oko satnice. Naši će navijači imati još jedan povod za dolazak na tu utakmicu, jer ćemo organizirati oproštaj Ajdina Mahmutovića. Mahmutović je, pogotovo za ono što je pružio Čeliku u protekle dvije sezone, zaslužio da mu se na taj način oda priznanje - podvukao je Jonjić.

Nesuglasice između Mahmutovića i prvog trenera tima Armina Duvnjaka, koje su rezultirale prepiskom na društvenim mrežama, istakao je Jonjić, razriješene su nakon zajedničkog sastanka, a klub je svom igraču ponudio i mjesto pomoćnog trenera u seniorskom timu. 

Vršilac dužnosti direktora kluba Emir Ćerim napomenuo je kako su prošlu sezonu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine - Grupa Centar završili na 3. mjestu, s osvojenih 66 bodova te su imali samo bod manje od drugoplasirane Bosne iz Visokog.

-Smatram da Čelik radi jako dobar posao. Cilj je bio da vratimo dugovanja svim igračima od kojih su nam prijetile blokade i ove smo sezone vratili 316.000 KM. Nadam se da ćemo u narednu sezonu ući bez bojazni od blokada, jer nam je preostalo još nekih 50.000 KM da vratimo bivšim igračima do početka sezone - kazao je direktor Emir Ćerim.

Klub je u drugom dijelu sezone, osim što je dao priliku mladom treneru Arminu Duvnjaku (32 godine), dao priliku i svojim starijim juniorima, koji su, smatra, opravdali povjerenje te pokazali da imaju kvalitet i da se na njih može računati.

-Naš najveći plan, što se tiče igračkog kadra, je očuvanje postojećeg te angažovanje dva pojačanja. Čelik sljedeće sezone sigurno ide na prvo mjesto i promociju u viši rang. Grad Zenica dužan je Čeliku 340.000 KM, što je trećina duga. To dovoljno govori koliko Grada Zenica opstruiše NK Čelik - podvukao je Ćerim.

Čelik je u finišu sezone, pod vodstvom trenera Duvnjaka, upisao 14 uzastopnoih pobjeda. Duvnjak napominje kako su im do okončanja sezone ostale još utakmice Kupa Zeničko-dobojskog kantona te dvije prijateljske utakmice, od koji je jedna protiv Veleža.

-Već mogu sumirati utiske i reći da sam u potpunosti zadovoljan rezultatima, ali glavni cilj bio je da promovišemo naše mlade igrače i mislim da smo u tome uspjeli. Za pojedine igrače zovu me i neki premijerligaški klubovi, ali vjerujem da ćemo ih uspjeti zadržati barem još jednu sezonu - kazao je Duvnjak.

Čelik će u subotu, 11. juna na Stadionu Kamberovića polje u Zenici (17.30 sati), u četvrtfinalu Kupa ZDK igrati protov gradskog rivala Sportinga. Duvnjak najavljuje kako će u tom meču dati šansu igračima koji su manje igrali. Pripreme za narednu sezonu trebale bi početi 12. jula, a krajem jula trebali bi otići na završne pripreme u Fojnicu.

-Ovaj klub već pokazuje da je na stabilnim nogama. Naš glavni cilj sljedeće sezone je da ga potpuno ustabilino i osvojimo prvo mjesto, ali i da zadržimo igrače na koje najviše računamo - kazao je Duvnjak.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čelik uskoro dostavlja projekt Trening kampa 'Plandilo' Gradskoj upravi i Vijeću Grada Zenica

Čelik se razišao s trenerom Duvnjakom, do polusezone na klupi pomoćnik Izudin Kamberović

Duvnjak: Stvaramo tim za budućnost, ali ne odustajemo od pobjeda i rezultata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu