Kultura     | 10.06.2022. 14:44 |

Koncertom bisera klasične glazbe spušten zastor na Mostarsko proljeće

FENA Saopćenje, Foto/ Matica hrvatska Mostar

MOSTAR, 10. lipnja (FENA) - Koncertom "Biseri operne i operetne literature" solista i Zbora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije, uz gošću koncerta mostarsku mezzosporanisticu Moniju Jarak Mikulić, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače spušten je zastor na Mostarsko proljeće 2022. – XXIV. dane Matice hrvatske u Mostaru.

Publika je tako mogla uživati u vrhunskim izvedbama najpopularnijih djela klasične glazbe – od Bizetove Carmen, Tijardovićeve Male Floramye, pa sve do Gotovčeva Ere s onoga svijeta. Na programu su bila i djela G. Puccinija, G. Verdija, G. Rossinija.

Uz Moniju Jarak Mikulić (mezzosopran), kao solisti nastupili su i Ileš Bečei (tenor), Melisa Hajrulahović Tomić (sopran), Denis Isaković (bas), Marko Kalajanović (bariton), Ivan Šarić (bas), Jasmin Bašić (tenor), Adema Pljevljak – Krehić (sopran), Aida Čorbadžić (sopran), Amir Saračević (tenor) te Katarina Kikić (sopran), a dirigirali su Samra Gulamović i Dario Vučić.

Pokrovitelj završne večeri bio je Grad Mostar i gradonačelnik Mario Kordić.

- Osobita je radost svjedočiti entuzijazmu kojim se unosite kao organizatori Mostarskog proljeća. Svojim entuzijazmom, ali i ogromnim znanjem i iskustvom iz godine u godinu kreirate program poticanja, program afirmacije, a posebno treba istaknuti kako je ukupni program prožet istinskim vrijednostima. Kao Grad podržavamo i podržavat ćemo vaš rad, jer on uvijek rezultira ponosom svih nas - istaknuo je gradonačelnik Kordić.

„Nije bilo lako nakon dvije pandemijske godine i Proljeća koje se događalo u izmijenjenom terminu – ujesen, ponovno se vratiti tamo gdje ono i pripada, u proljeće, vrijeme kad u Mostaru cvate najljepši behar, kada se Neretva zrcali u najljepšoj smaragdnoj boji i kada Matica hrvatska na mostarske pozornice donosi najljepše stranice kulture i umjetnosti”, navodi se u priopćenju Matice hrvatske Mostar.

Iz Matice su najavili kako već počinju pripreme za Mostarsko proljeće 2023. i još jedan mali jubilej – četvrt stoljeća Dana Matice hrvatske Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Idućeg tjedna na 'Mostarskom proljeću' čak šest događaja

Fotografski ciklus „Boje horizonta“ Grge Mikulića pred mostarskom publikom

Ljerka Ostojić ponovno izabrana za predsjednicu Matice hrvatske Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel