Najave     | 14.06.2022. 08:41 |

Savez općina i gradova FBiH u Neumu obilježava 50 godina aktivnog rada

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

NEUM, 14. lipnja (FENA) – Svečanost obilježavanja 50 godina rada Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se danas u hotelu Sunce u Neumu s početkom u 13 sati.

Izjave za medije planirane su u 12 sati i 30 minuta.

Svečanost će otvoriti Suad Huskić, predsjedatelj Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH i načelnik Općine Tešanj, najavili su organizatori.

U okviru obilježavanja, a nakon uvodnih obraćanja, bit će dodjeljene i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama koji su dali kontinuiran doprinos u razvoju i unapređenju lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, kao i doprinos u razvoju Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Svečanoj sjednici nazočit će predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, ministrica Federalnog ministarstva financija Jelka Milićević, Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u BiH i Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini, predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, UNDP u BiH, Ured Vijeća Europe u Sarajevu, predsjednik i direktor Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS), predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, Savez lokalnih i regionalnih vlasti Švedske i drugi.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavnici Saveza općina i gradova FBiH i premijer KS razgovarali o izmjenama Zakona o vodama KS

Novinar Marko Zeljko dobitnik nagrada Saveza općina i gradova FBiH

Zajednička sjednica saveza općina i gradova FBiH i RS

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'