Ekonomija     | 30.06.2022. 13:49 |

Lasić: Izgradnja magistralne ceste Stolac-Neum veliki poduhvat

FENA Hana Imamović,

NEUM, 30. juna (FENA) - Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je danas na svečanom otvaranju magistralne ceste Stolac-Neum, da je cesta između ova dva grada izgrađena u vrijeme kada je Bosna i Hercegovina bila pod austrougarskom vladavinom prije 120 godina.

- Vlada Federacije BiH u ovom sazivu napravila je i projekat njene obnove i finansirala ga, a danas ima priliku da prisustvuje otvaranju ceste - dodao je Lasić.

Ocijenio je da je u pitanju veliki generacijski poduhvat koji će mnogo značiti prije svega građanima Neuma i Stoca, a potom i svima koji budu putovali tim pravcem te je poželio u da se u budućnosti završi što više ovakvih projekata.

Magistralna cesta M17.3 Neum-Stolac danas je svečano puštena u promet, a sredstva za ovaj infrastrukturni projekt vrijedan 96.523.354 KM osigurala je Vlada FBiH. Ukupna dužina izgrađene dionice je 36,47 kilometara.

Izgradnja magistralne ceste Stolac-Neum počela je u aprilu 2018. godine i sada će te dvije općine dijeliti samo 25 minuta vožnje.

Uskoro video.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Autoceste FBiH: Most Počitelj nije ugrožen

Lasić: Uz novih 42 kilometra, do kraja godine će se u Federaciji BiH graditi 100 kilometra autoceste na Koridoru Vc

Lasić i Pravdić: Cesta Neum-Stolac veliki poduhvat za BiH

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli