Najave     | 05.07.2022. 11:48 |

Počinje manifestacija 'Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine'

FENA Saopćenje, Foto/ Narodni univerzitet Konjic

KONJIC, 5. srpnja (FENA) - Javna ustanova Narodni univerzitet Konjic u mjesecu srpnju 2022. godine, u okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“, organizira više kulturno-obrazovnih sadržaja. 

 

Narodni univerzitet Konjic, u partnerstvu s Bošnjačkom zajednicom kulture (BZK) “Preporod“ Konjic, u Drvenoj sali NU Konjic u utorak, 5. srpnja, s početkom u 19:30 sati predstavlja “Panoramu bošnjačkog aforizma“, autora Ekrema Macića. O spomenutom djelu govorit će profesorica Dijana Hadžizukić i književnik Hadžem Hajdarević, priopćeno je iz JU Narodni univerzitet Konjic.

U četvrtak, 7. srpnja, u 19 sati planirana je promocija knjige “Hipertenzija“ autora Adnana Džolote, o kojoj će uz autora govoriti i profesor Safet Sarić.

U okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“ Narodni univerzitet Konjic će prirediti program “Kultura pamćenja“ posvećen 27. godišnjici od genocida u Srebrenici, a tim povodom bit će upriličen razgovor i predstavljanje autorskog rada književnika Enesa Topalovića u petak, 15. srpnja, s početkom u 19:30 sati. O djelu Enesa Topalovića govorit će pisac i pjesnik Esad Bajić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Konjic Srebrenici - 'Kultura pamćenja' art instalacije, fotografije, projekciju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel