Sport     | 13.07.2022. 13:33 |

SFK Libero počeo s pripremama za takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 13. Jula (FENA) -  Sportski fudbalski klub (SFK) Libero iz Goražde počeo je pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH.

Obavljena je prozivka i održani prvi treninzi ekipe koja će u ovom rangu takmičenja imati svoj debitantski nastup.

Predsjednik SFK Libero Senad Hubjer naglašava da je tokom pauze došlo do  promjena u igračkom kadru ali i stručnom štabu.

- Ekipu smo pojačali s pet igračica na pozicijama gdje smo tokom protekle sezone uočili da smo slabiji. Doveli smo igračice koje su već igrale u Premijer ligi BiH. Sumeja Bektaš nastupala je za SFK 2000 u Sarajevu i posljednju polusezonu u Čeliku (Zenica). Iz ŽFK “Fortuna” Živinice stigle su tri igračice Vildana Hodžić, Alma Noćajević i Mirnesa Kurtić, dok iz ŽNK “Mladost” Nević polje dolazi mlada i perspektivna igračica Alisa Haseljić - precizirao je Hubjer.

Dodao je je novi šef stručnog štaba seniorske ekipe Goraždanin Emir Sarajlić, koji je ranije trenirao FK Goražde i NK Azot, dok je njegov pomoćnik Almir Tihić.   

- Pripreme se odvijaju na Gradskom stadionu u Goraždu s tim da ćemo odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Već 17.jula u Bajinoj Bašti igramo protiv tima Crvene zvijezde iz Beograda, nakon čega nas očekuje i nastup na Međuopćinskim sportskim igrama (MOSI) u Novoj Varoši gdje ćemo se sastati s prvacima Crne Gore, timom Breznice iz Pljevalja. Cilj nam je da se ekipa što bolje pripremi za  debitantski nastup u Premijer ligi BiH i da u prvoj sezoni osiguramo opstanak u ovom rangu takmičenja - kazao je Hubjer.     

Prvenstvo ženske nogometne Premijer lige BiH starta 13. augusta, a u prvom kolu SFK “Libero” gostuje kod ŽNK “Iskra” Bugojno.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uprava SFK Libero Goražde zadovoljna plasmanom na polusezoni Premijer lige BiH

SFK Libero iz Goražda iščekuje ime protivnika u polufinalu KUP-a BiH za žene

Fudbalerke SFK Libero iz Goražda pripremaju se za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru