Ekonomija     | 19.07.2022. 12:20 |

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

FENA Saopćenje, Foto/ AS Holding

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.  

Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i njihovog ispunjavanja. 

Direktorica kompanije Vispak Nina Mujanović Bijedić je rekla da su ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU.

 - To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda - dodala je Mujanović Bijedić. 

Kroz IFS Food norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi,  zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.

Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga je rekla da certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS  Food v 7,  pokazuje njihovu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva njihovih potrošača i  inozemnih kupaca.

 - Naša opredjeljenost integriranim sistemima sigurnosti, kroz ispunjenje zahtjeva nekoliko međunarodnih standarda  (uz IFS koji je vrh piramide sigurnosti), olakšava domaće i međunarodno poslovanje i povećava zadovoljstvo konzumenata naših proizvoda.  Stavlja nam kao imperativ kontinuirano poboljšanje kroz nadzor i korektivne mjere, a sve u cilju stalnog povećanja reputacije naših članica, snage brendova i korporativne slike AS Holding grupacije - istakla je Semić, saopćeno je iz AS Holdinga.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

Domaće Kent napolitanke osvajaju EU tržište

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli