Ekonomija     | 29.07.2022. 11:33 |

Unska karavana krenula od Štrbačkog buka prema Bihaću

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. jula (FENA) - Oko 850 učesnika druge etape 48. Internacionalne turističke Una regate jutros je krenulo s plovidbom od Štrbačkog buka do Bihaća.

 - Za sada sve protiče besprijekorno, pa na osnovu svih parametara mogu reći da je ovo jedna od najuspješnijih regata. U Bihać će ući više od 90 plovila, tako da su potvrđene naše pretpostavke. Danas između 14 i 15 sati je predviđena stanka za ručak i odmor u naselju Ripač, nakon koje nastavljamo prema Bihaću gdje očekujemo spektakularan doček - izjavio je direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić.

Najatraktivnijom dionicom danas  uz građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK) veslaju i gosti i turisti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Češke Republike, Velike Britanije, Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

 - Ovo je impresivno. Prvi put sam uopšte tu sa porodicom i mogu slobodno reći da odavno nismo ovako uživali. Mnogo je nasmijanih lica, domaćini su gostoljubivi i raspoloženi, nekako me sve podsjetilo na najljepšse dane iz mladosti, odnosno na najbolje dane iz bivše zajedničke države - rekao je Goran iz Pančeva.

U središtu Bihaća, u poslijepodnevnim satima organiziran je bogat prateći zabavni program. Sve počinje takmičenjem u akrobatskim skokovima sa zračnog jastuka, nastavlja se tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta te će biti završen u kasnim večernjim satima muzičkim programom.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel