Ekonomija     | 29.07.2022. 15:05 |

Aktivnosti na izradi dokumentacije brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH

FENA Saopćenje, Foto/ JP Autoceste F BiH

MOSTAR, 29. srpnja (FENA) - Izrada idejnog projekta brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša - RH bila je glavni povod sastanka u četvrtak između direktora JP Autoceste FBiH Elmedina Volodera i njegovih suradnika s gradonačelnikom Grada Bihaća Suhretom Fazlićem.

 

Pored pomenutih, u radu sastanka su sudjelovali i predstavnici projektanta, IG Banja Luka, tvrtke kojoj je povjerena izrada ovog važnog i zahtjevnog infrastrukturnog projekta, kako za grad Bihać, tako i za cijeli Unsko sanski kanton (USK), priopćeno je iz JP Autocesta F BiH.

Tom prilikom je projektant, IG Banja Luka, prezentirao koncept projektnog rješenja trase ove brze ceste te iznio određene preliminarne podatke o dužini trase, broju objekata na njoj, koliziji s drugim infrastrukturnim objektima, naseljenim područjima i prirodnim preprekama.

Predstavnici Grada Bihaća potvrdili su da je predložena trasa brze ceste na njihovom području prihvatljiva jer je ista u suglasju s trasom koja je već ranije razmatrana u sklopu pripreme Prijedloga Prostornog plana Grada Bihaća i USK-a.

Na sastanku su dogovoreni elementi buduće suradnje na daljnjem razvoju projeka, pri čemu se ističe spremnost JP Autoceste FBiH da se o svim bitnim detaljima projekta konzultira s
predstavnicima lokalne zajednice, kao i opredijeljenost Grada Bihaća da osigura suradnju i servis neophodan u pripremi projektne dokumentacije, geoistražnih radova na trasi, te ishođenju potrebnih suglasnosti u predstojećim fazama realizacije projekta.

U petak je istim povodom organiziran i sastanak s premijerom Unsko sanskog kantona Mustafom Ružnićem i ministrom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnanom Alagićem, te s gradonačelnikom Cazina Nerminom Ogreševićem, dok je za sljedeći tjedan dogovoren sastanak s načelnikom Velike Kladuše, a sve u cilju intenziviranja aktivnosti na projektovanju trase brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša - Republika Hrvatska, te njezinog što skorijeg početka izgradnje.

S namjerom da se kordinira rad i uspostavi bolja suradnja svih sudionika i ubrza rad na realizaciji izgradnje brze ceste, direktor Voloder je najavio uskoro otvaranje ureda AC FBiH u Bihaću, koji će biti zadužen za neposrednu realizaciju svih aktivnosti koje se tiču projektovanja, eksproprijacije i izgradnje navedene brze ceste, a kasnije i brze ceste Izačić-Bihać-Petrovac-Ključ.

JP Autoceste FBiH će s Vladom Federacije BiH ubrzati i intenzivirati sve aktivnosti kako bi izgradnja brze ceste u Unsko – sanskom kantonu započela sljedeće godine, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U tijeku sanacija mosta u Počitelju, u promet će biti pušten do početka ljeta

Potpisan Aneks IV ugovora o izgradnji dionice Vranduk – Ponira, nastavlja se izgradnja

JP Autoceste FBiH dodijelile 40 stipendija najboljim studentima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu