Sport     | 07.08.2022. 10:18 |

Ivan Dračar i Diana Manđeralo pobjednici 'Duvanjske desetke'

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 7. kolovoza (FENA) - Atletski klub 'Puls' iz Tomislavgrada organizirao je osmo izdanje "Duvanjske desetke" koja se u subotu trčala ulicama Tomislavgrada.

 

 

Pobjednik Duvanjske desetke u utrci na 10 km je Ivan Dračar, član HAAK Mladost iz Zagreba, drugi je Uroš Gutić iz Nevesinja, član AK Borac, dok je treći Emir Hastor iz AK Goražde.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Diana Manđeralo iz AK Puls, druga je Helena Gleđa iz AK Dubrovnik, a treća Eldina Harbinja.

Organizatori su poručili kako se prvi put ulicama Tomislavgrada trčalo državno prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km gdje je u muškoj konkurenciji pobjednikom proglašen Uroš Gutić, a u ženskoj državna prvakinja Diana Manđeralo.

Za ovu utrku prijavilo se 280 natjecatelja iz osam europskih država.

Uz glavnu utrku, trčala se i "Utrka građana na 3,3 km" koja svake godine privlači sve više trkača, a za koju se prijavilo 67 natjecatelja.

Najbrži u utrci na 3,3 km u muškoj konkurenciji bili su Marko Lončar iz AK Imotski, potom Jakov Andabak, te Nedim Zahirović.

U ženskoj konkurenciji utrke na 3,3 km najbolje vrijeme istrčala je Naomi Manđeralo, druga je bila Monika Vištica, a treća Lorena Manđeralo.

Kako prethodnih, tako je i ove godine za najbolje natjecateljice i natjecatelje organizator osigurao vrijedne nagrade.

Inače, Duvanjska desetka je počela 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvog događaja.

Na prvoj utrci sudjelovalo je 50-ak trkača, a iz godine u godinu taj se broj povećavao tako da je ova manifestacija ubrzo počela okupljati preko 200 natjecatelja iz više europskih država.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Policijski službenici Federalne uprave policije ostvarili zapažene rezultate na utrci u Srbiji

Dan bez lifta: Utrka građana i revijalna utrka vatrogasaca na kultnim mostarskim stepenicama

Prvo natjecateljsko trčanje: Trka Blagaj 5K

Promo

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru

Kompanija m:tel pokrenula kampanju 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja