Bosna i Hercegovina     | 19.08.2022. 14:49 |

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 19. augusta (FENA) - Fudbaleri Goražda u okviru drugog kola Prve lige FBiH sutra će ugostiti Radnički iz Lukavca.

Trener Goražda Muhamed Zejnilhodžić podsjeća da su na startu sezone odigrali neriješeno 1:1 sa ekipom Toška, a vrijedne bodove očekuju u prvoj utakmici pred domaćom publikom.

- Prva utakmica za nas je bila veoma teška na gostovanju kod ekipe Toška u Tešnju koja već dugi niz godina pravi dobre rezultate i u samom vrhu je tabele. Odigrali smo jednu dobru utakmicu i  generalno sam zadovoljan bodom sa strane. Sutra nas očekuje takođe jedna teška utakmica protiv Radničkog iz Lukavca koji je prvo kolo u Bihaću pobjedio 7:0, ali moramo imati dobar motiv i rješiti ovaj susret u našu korist - kazao je Zejnilhodžić.

Napominje da je Goražde u novu sezonu ušlo u izmijenjenom sastavu ekipe koja, vjeruju u klubu, može ostvariti bolji rezultat u odnosu na  proteklu. Ambicije su postići što bolji plasman na tabeli Prve lige FBiH.

- Na kraju sezone dosta igrača je otišlo i mi smo pokušali da dovedemo adekvatna pojačanja, tako da možemo biti zadovoljni. U sutrađnju utakmicu bismo trebali ući kompletni, imamo jednog povrijeđenog igrača ali uradit ćemo sve da ga osposobimo za ovaj susret u kojem očekujemo podršku i naših vjernih navijača - kazao je trener FK Goražde.

Pozitivan ishod susreta očekuje i fudbaler Slađan Antić koji dres Goražda nosi već drugu sezonu.

- Godinu dana sam već ovdje i lijepo mi je. Ljudi u FK Goražde ulažu maksimalne napore da nam obezbijede potrebne uslove. Očekujemo tešku sezonu, liga je izjednačena. Sutra nam dolazi Radnički koji je u prvoj utakmici dao sedam golova i sigurno je malo nezgodna ekipa, ali vrijedno smo radili tako da  očekujem tri boda - kazao je Antić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Velež i Tuzla City podijelili bodove

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'