Kultura     | 23.08.2022. 14:47 |

Zenički DokuMfest 2022 - Promocije, filmovi, koncerti

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Sedmi zenički dokuMfest počinje 30. augusta a publika će u revijalnom i tamičarskom programu vidjeti osam muzičkih dokumentaraca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, saopćili su organizatori.

U festivalskom predprogramu u čitaonici Gradske biblioteke, 29. augusta na repertoaru su projekcija dokumentarca zagrebačkog rock novinara Dubravka Jagatića ''Kad muzičari šokiraju'', koji je sastavljen od kratkih priča s domaće pop rock scene koje su svojevremeno izazvale najveću pažnju javnosti i koje se zbog svog sadržaja i glavnih protagonista ne mogu drugačije nazvati nego šokantne, te promocija knjige Josipa Dujmovića ''1001 najluđi svjetski i ex-Yu rock biser'', koja je ovog ljeta postala jedan od hitova muzičke publicistike u Hrvatskoj i Srbiji.

Takmičarski program festivala uključuje bh. ostvarenja ''Skroz Sarajevo'' (Nenad Đurić) i ''Foxy Heads: Rock u doba izgovora'' (Damir Pirić), hrvatske filmove ''Bite of Paradise'' (Magda Mas) i ''Sonnyboy iz Stubičke Slatine'' (Aleksej Gotthardi-Pavlovsky) te srbijanske dokumentarce ''Uskrs, grad i rokenrol'' (Ivan Velisavljević) i ''Viktorija, 15'' (Mina Petrović).

 

 

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstavljanjem knjige 'Sve bio je ritam' Borisa Leinera počinje 6. 'dokuMfest'

'Rock je živ', 'presudile žene ' fotoizložbom 'Čisto oko, puno srce'

Na "Zeničkom proljeću" izložba fotografija koje potpisuju umjetnice iz regiona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu