Ekonomija     | 25.08.2022. 16:29 |

Osigurano besplatno učešće za 20 kompanija:Ministarstvo privrede KS strateški partner '100 najvećih'

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 25. augusta (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktor „Poslovnih novina“ Emil Kučuković danas su potpisali Ugovor o strareškom partnerstvu, kojim je predviđeno da Ministarstvo privrede osigura besplatno učešće na poslovnoj konferenciji "100 najvećih u BiH i regionu" za 20 brzorastućih kompanija s područja Kantona Sarajevo.

Konferencija "100 najvećih u BiH i regionu" je poslovni događaj koji na jednom mjestu okuplja predstavnike institucija i brzorastućih kompanija.   

- U kontinuitetu pružamo podršku sajmovima i poslovnim manifestacijama koje promoviraju privredu, te privredne i poslovne aktivnosti naših privrednika. Iz tog razloga dijelom smo i manifestacije „100 najvećih u BiH i regionu“, jer vidimo potencijal koji mogu iskoristiti naše kompanije. Također, i Ministarstvo kao institucija javne uprave može raditi na promociji naših resursa i svega onoga što mi kao poslovno središte BiH možemo ponuditi potencijalnim investitorima, domaćim i stranim -  izjavio je ministar Delić.  

S obzirom na to da se konferencija održava 21. i 22. septembra ove godine, te da Ministarstvo za realizaciju ovog projekta mora provesti javni poziv, na stranici Ministarstva privrede KS danas je objavljen Javni poziv brzorastućim kompanija s područja KS za učešće u projektu „100 najvećih u BiH i regionu.“  

Javni poziv sa svim potrebnim informacijama dostupan je na web stranici Ministarstva privrede na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-brzorastucim-kompanijama-sa-podrucja-kantona-sarajevo-za-ucesce-u, a otvoren je do 5. septembra. 

Učešće brzorastućih kompanija u projektu „100 najvećih u BiH i regionu“ podrazumijeva besplatnu registraciju i učešće na svim sesijama, događajima i konferencijama tokom 21. i 22. septembra u etno selu „Herceg“ u Međugorju, i to za jednog predstavnika, odnosno odgovorno lice ili vlasnika kompanija odabranih po Javnom pozivu.   

Pokroviteljstvo Ministarstva privrede odnosi se na prvih 20 brzorastućih kompanija koje budu izabrane po javnom pozivu, a nalaze na spisku brzorastućih kompanija koje dostavi oorganizator, rangiranih na osnovu CAGR (složene godišnje stope rasta) kriterija, odnosno da imaju rast prihoda u zadnje tri godine, te da nemaju pad zaposlenih u protekle tri godine, CAGR veći od 10 posto, kao i da imaju predate završne račune za 2021. godinu u roku (izuzev kockarnica), ali i aktivan status svih računa, pozitivnu dobit i prihod veći od 300.000 KM u 2021. godini, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mijatović i načelnici sarajevskih općina potpisali sporazume o uređenju riječnih korita

Ministarstvo privrede KS - Još tri miliona KM za uređenje poslovnih zona

Uk i Mijatović potpisali ugovore sa 75 korisnika sredstava startup poslovnih programa

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu