Bosna i Hercegovina     | 31.08.2022. 19:47 |

Početak aktivnosti Koordinacijskog deska za program Kreativna Evropa za period 2022-2027.

FENA Saopćenje, Foto/ MCP BIH

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) -Sastanak koordinatora Deska Kreativna Evropa za razdoblje 2022-2027. godina održan je danas, a clj sastanka bio je predstavljanja plana rada koordinatora Deska Kreativna Evropa za period 2022-2027. godina. 

 

Sastanku, koji je održan u  Uredu ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankice Gudeljević, prisustvovali su koordinator Deska Kreativna Evropa Ilija Papac, koordinatorica potprograma Mediji Mirjana Miličević, te koordinator potprograma Kultura Ognjen Sladoje, a uime Evropske službe za vanjske poslove u BiH (EEAS) Mia Radovanović i Fermin Cordoba.

Ministrica Gudeljević je izrazila zadovoljstvo što su mladi uključeni u projekt i izrazila je svoju podršku koordinatorima te je navela da je potrebno putem Deska uspostaviti suradnju sa svim institucijama Programa u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je Papac istakao da putem Deska planiraju pružiti svu potrebnu pomoć potencijalnim korisnicima Programa Kreativna Evropa odnosno kulturnim i kreativnim akterima u procesu prijavljivanja.

U tom smislu je i Milićević nagovjestila da će raditi sa ciljem uticaja na javnost i na približavanju programa EU bh.javnosti te da će koordinatori služiti kao alat koji će animirati organizacije u cijeloj Bosni i Hercegovini i ispraviti pogreške prethodnog saziva Deska.

Potrebno je, kako je kazao Ognjen Sladoje, ući među ljude kroz općine i gradove odnosno lokalne vlasti koji će imati priliku na taj način naučiti najviše o pogodnostima koje pruža program Kreativna Evropa, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

Program Kreativna Evropa putem Deska prilika je, smatra Fermin Cordoba, da se uradi nešto konkretno te da je bitno fokusirati se na kvalitetne projekte te je izrazio zadovoljstvo prezentiranim aspektima rada Deska.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bošnjak i Dresse: Podrška MMF-a za članstvo BiH u EU

Projekt 'Mjera mora' autora Stjepana Skoke predstavljat će BiH na Venecijanskom bijenalu

Ministrica Bošnjak i ambasador Aggeler: Nastavak saradnje MCP-a BiH i OSCE-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu