Sport     | 02.09.2022. 14:52 |

Sutra u Goraždu 24. Memorijalni rukometni turnir 'Mirsad Hurić – Hura'

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 2. septembra (FENA) -  U spomen na velikana goraždanskog rukometa, u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime, sutra će biti održan 24. Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić – Hura“.

Muški rukometni klub (MRK) Goražde na ovaj način nastoji se odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo početkom agresije na BiH, braneći svoj grad.

- Dali smo sebi u obavezu da svake godine organizujemo ovaj turnir kako bi oživjeli uspomene na jednog od najvećih igrača, koji je ikad ponikao u ovom klubu i koji je cijelu svoju igračku karijeru proveo u njemu. Pored toga što smo bili saigrači, bili smo i veliki prijatelji i članovi ekipe koja je dosta afirmisala goraždanski rukomet, posebno taj događaj 1974. godine kada smo bili omladinski prvaci BiH, a godinu dana poslije u Zagrebu i omladinski prvaci Jugoslavije. Ta generacija je dva puta učestvovala u kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu 1977/1978. godine, ali nažalost taj san se nije ostvario. U mojim očima Mirsad Hurić živi i danas i rado ga se sjećam – kazao je predsjednik MRK Goražde Kasim Kamenica.

Dodao je da će, uz domaćina, na turniru učestvovati još tri ekipe-

- Uspjeli smo na turnir dovesti ekipe koje su u vrhu tabele Premijer lige BiH, poput Vogošće koja je prošlogodišnji osvajač ovog turnira, ekipa iz Gračanice kao i naše tradicionalne prijatelje, ekipu Priboja. Sretni smo što će biti prisutna i porodica rahmetli Mirsada Hurića, da mu svi zajedno ukažemo poštovanje, a MRK Goražde ovo je ujedno i generalna proba pred prvenstvo BiH koje počinje 10. septembra i pozivamo naše vjerne navijače da nas podrže – kazao je Kamenica.

Memorijalni rukometni turnir "Mirsad Hurić – Hura" počinje sutra u 11 sati utakmicom Goražde - Priboj, dok je u 13 sati na programu meč Gračanica – Vogošća.

U popodnevnim satima planirana je utakmica za treće mjesto i finalna utakmica.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Rukometaši Goražda se pripremaju za novu sezonu Premijer lige BiH

Veterani Slobode i veteranke Goražda najuspješniji na Međunarodnom turniru veterana

Kasim Kamenica podnio ostavke na sve funkcije u MRK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu