Stranačke aktivnosti     | 05.09.2022. 13:23 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Priopćenje za javnost GO SDA Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ arhiv

SDA Mostar već duže vrijeme u vezi sa organizovanim napadima i neredima na građane i imovinu, koji se ponavljaju apeluje na MUP HNK i Policijsku stanicu Mostar da spriječe ovakve slučajeve.

Oni su nadležni za obezbjeđivanje sigurnosti na području Mostara i molimo da se napadi samo ne prate kada se dogode, nego procesuiraju i kazne.

Svi znamo da u Mostaru djeluje grupa huligana i napadača koja se predstavljaju  kao dio navijačke grupe Ultrasi, te da su motivi napada najčešće mržnja, sportska i  nacionalna netrpeljivost prema drugom i drugačijem. Ono što nas zabrinjava je sve opravdanije mišljene građana i nas samih da postoje određena tolerisanja za počinioce ovakvih slučajeva, te da zbog nedostatka odgovarajuće kazne za iste se događaji ciljano ponovno događaju.

Stranka demokratske akcije iznova poziva na odgovornost i spriječavanje ovakvih događaja. Upozoravamo da isti mogu prouzročiti velike probleme u odnosima među ljudima i građanima Mostara. Zbog mirnog života naših građana, uvažavanja svih bez obzira na sportsku, kulturnu, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost učinite potrebno da počinioce adekvatno kaznite i prevenirate sve daljnje neželjene nerede.

 

                                                                                               Gradski odbor SDA Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izetbegović: SDA ne uslovljava, to čine HDZ i SNSD (VIDEO)

Izetbegović: SDA ne uslovljava, to čine HDZ i SNSD

SDA: Pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću ima historijski i pravni značaj

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel