Stranačke aktivnosti     | 13.09.2022. 09:30 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

Prema Izbornom programu Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla, utvrđene su vrijednosti na kojima će SDPBiH istrajati po svaku cijenu.

SDP će, kada dođe na vlast, uvesti obaveznu nultu toleranciju na korupciji u svim segmentima društva, kao i dosljednost u primjeni Zakona o porijeklu imovine javnih dužnosnika u Tuzlanskom kantonu.

Jedan od prioriteta Izbornog programa KO SDPBiH Tuzla će biti i poticanje i formiranje privlačnog poslovnog okruženja, sa snažnim poduzetništvom i sa razvojnim i sektorskim politikama na poticanju inovacija, digitalizacije, transofrmacijskog rasta i rasta produktivnosti. Naročita pažnja će se poklanjati usmjeravanju ekonomije u korist radništva, porastu zapošljavanja i rastu plaća i ukupnog dohodka.

Stalna briga biće smanjenje siromaštva i otklanjanje nejdenkaosti u raspodijeli dohodka. Vodiće se računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, o razvojnoj  povezanosti i saradnji  Vlade Tuzlanskog kantona sa općinskim/gradskim organima, odnosno integrisanosti lokalnog i regionalnog razvoja.

Za SDP relaksiranje poslovne okoline podrazumjeva i odlučno razračunavanje sa postojećim barijerama ekonomskom rastu i kreiranju novih radnih mjesta, kao što su siva ekonomija, nelojalno tržište, pretjerani uvoz, tromost u registraciji firmi itd.

Služba za informisanje KO SDPBiH Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Tuzla

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu