Stranačke aktivnosti     | 23.09.2022. 11:14 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

FENA Saopćenje, Foto/

Mostar, 23. 09. 2022.


Medijima
U Jablanici održan veličanstven skup SDP-a BiH

U prepunoj sali Muzeja „Bitke za ranjenike“ u Jablanici u četvrtak je održan veličanstven predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH.

Velikom broju okupljenih građana Jablanice obratili su se, predsjednik Općinskog odbora SDP-a BiH Jablanica i načelnike Jablanice Damir Šabanović te drugi kandidati SDP-a BiH na predstojećim oktobarskim izborima, neđu kojima i kandidatkinja na listi za Parlament FBiH Šejla Balić.

Na ovom skupu su govorili nosioci izbornih lista SDP-a BiH pa se tako Ismet Lulić obratio u svojstvu nosioca liste SDP-a BiH za Skupštinu HNK dok se ispred liste SDP-a BiH za Parlament FBiH obratio Aner Žuljević.

Jablaničanima se obratio i Semir Drljević Lovac kao predsjednik Prve mostarske partije koja na ove izbore izlazi zajedno sa SDP-om BiH.

Podrška uvijek 'crvenoj' Jablanici stigla je i iz uvijek 'crvene' Tuzle kroz obraćanje gradonačelnika Tuzle i potpredsjednika SDP-a BiH Jasmina Imamovića.

Sinoć je u Jablanicu stigao i kandidat SDP-a BiH za predsjednika Republike Srpske i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović koji je u svom govoru pružio punu podršku naporima SDP-ovaca u Jablanici i Hercegovini da u teškoj situaciji grade bolje društvo i u ovom dijelu naše domovine.

Predizborni skup u Jablanici završen je obraćanjem nosioca liste SDP-a BiH za Parlament Bosne i Hercegovine i predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine druga Nermina Nikšića.

Nakon ove večeri u Jablanici, više je nego jasno da će građanke i građani Jablanice i ovaj put masovnim izlaskom na izbore potvrditi da ostaju čvrsto uporište antifašizma i socijaldemokracije.


Press služba KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bećirović: Izetbegović je kapitulirao pred politikom HDZ-a i potpisao 'legitimno predstavljanje'

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu