Najave     | 17.10.2022. 10:06 |

Genjac na 4. konferenciji Grupe za put svile PSOSCE-a

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Halid Genjac učestvovat će u radu 4. konferencije Grupe za put svile PSOSCE-a, koja će 18. i 19. oktobra biti održana u Istanbulu.

Na Konferenciji, koju zajednički organizuju PSOSCE-a i Velika narodna skupština Republike Turske, parlamentarci iz država članica Grupe za put svile razgovarat će o jačanju saradnje s ciljem osiguravanja energetske i prehrambene sigurnosti u vrijeme aktuelne krize.

Rasprava će, kako je najavljeno, biti podijeljena u dva panela, od kojih će prvi biti posvećen raspravi o održivosti i sigurnosti lanca snabdijevanja hranom, a drugi pitanju energetske sigurnosti u funkciji razvoja i očuvanja ekološki čiste sredine.

Očekuje se da će Konferenciju svojim uvodnim obraćanjima otvoriti šef Delegacije Velike narodne skupštine Republike Turske u PSOSCE-a Selami Altinok, te predsjedavajući Grupe za put svile PSOSCE-a i šef Delegacije Azerbejdžana u PSOSCE-a Azay Guliyev.

Na marginama Konferencije bit će održan i Poslovni forum o ekonomskim mogućnostima i privrednoj saradnji država članica Grupe za put svile, najavljeno je iz PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kovačević u Tirani na Međuparlamentarnom forumu zemalja jugoistočne evrope u PSOSCE

Članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE-a učestvovali u Beču na 23. zimskom zasjedanju PSOSCE-a

Visoki zvaničnici pozvali članove PSBiH da iskoriste značajne resurse koje ima PSOSCE

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu