Najave     | 20.10.2022. 11:44 |

Međunarodna znanstvena konferencija 'Identiteti - kulture - jezici'

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

MOSTAR, 20. listopada (FENA) - Deveta međunarodna znanstvena konferencija "Identiteti - kulture - jezici" održat će se u petak, 21. listopada, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (FF SUM) s početkom u 9 sati.

Tema ovogodišnje konferencije je "Pitanje nacionalnog u suvremenom kontekstu s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu".

Cilj konferencije je istražiti pitanje nacionalnoga poput identiteta, kulture, jezika, suvereniteta, izričaja, interesa itd. u suvremenom kontekstu, s osobitim osvrtom na njegovo pozitivno, odnosno negativno poimanje u BiH kao višenacionalnoj zajednici, ali i pokušati odgovoriti jesu li takvi fenomeni tvorevine prošlosti ili mogu opstati i u 21. stoljeću kao stoljeću globalizacije.

Događaj organizira FF SUM-a u suradnji s Fakultetom političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bistrici, Sveučilištem Sjever u Koprivnici, Doktorskom školom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar - Područnim centrom Osijek i Institutom za migracije i narodnosti u Zagrebu.

Izjave za medije bit će organizirane u 10.15 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Filozofski fakultet SUM-a održava mrežne konzultacije za maturante od 21. veljače

Filozofski fakultet SUM osudio govor mržnje, prijetnje prijavljene policiji

U Mostaru otvoren simpozij u povodu 80. rođendana akademika Luka Paljetka

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel