Bosna i Hercegovina     | 24.10.2022. 12:35 |

Posebna sjednica o drugom rebalansu budžeta RS u srijedu   

FENA Emir Felic, Foto: NSRS

BANJA LUKA, 24. oktobra (FENA) - Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je danas 36. posebnu sjednicu parlamenta za srijedu, 26. oktobra, sa početkom u 11.00 sati.

Sjednica se održava na zahtjev entitetske Vlade, a na predloženom dnevnom redu, koji je utvrdio Kolegij, su dvije tačke koje se odnose na rebalans entitetskog budžeta: prijedlozi drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta RS za ovu godinu i to oba prijedloga po hitnom postupku.

 Vlada RS danas na sjednici razmatra prijedlog drugog rebalansa budžeta za ovu godinu kao i Prijedlog izmjena zakona o izmjenama i dopunama zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, po hitnom postupku koji bi trebali biti razmatrani na posebnoj sjednici NSRS u srijedu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je prošle sedmice u obraćanju javnosti najavio za 26. oktobra, održavanje sjednice entitetskog parlamenta na kojoj bi trebalo da bude usvojen drugi rebalans budžeta za ovu godinu.

Dodik je također za 1. novembra najavio i sjednicu na kojoj bi aktuelni saziv NSRS trebao razmatrati budžet i ekonomsku politiku tog bh. entiteta za narednu godinu.

Prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta RS, u entitetskom parlamentu na prijedlog Vlade RS usvojen je u maju i to u iznosu od 4,3 milijarde KM. Prvobitni usvojeni budžet RS-a za 2022. godinu iznosio je 4,024 milijarde KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osudila sramno negiranje genocida

Predstavnički dom Parlamenta FBiH o rebalansu budžeta

Predstavnički dom Parlamenta FBiH sutra o rebalansu federalnog budžeta

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel