Svijet     | 26.10.2022. 14:30 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Policija pretražila kuću ruske opozicione aktivistice Ksenije Sobčak

FENA Internet

MOSKVA, 26. oktobra (FENA) - Ruska policija u srijedu je pretražila kuću koja pripada novinarki, društvenoj aktivistici i medijskoj ličnosti Kseniji Sobčak u okviru krivičnog postupka protiv njenog komercijalnog direktora, javila je državna novinska agenija TASS, pozivajući se na agencije za provođenje zakona.

Sobčak, kćerka pokojnog gradonačelnika St Petersburga Anatolija Sobčaka, političkog mentora predsjednika Vladimira Putina, bila je akter u liberalnoj opozicionoj politici nekoliko godina i natjecala se protiv Putina na predsjedničkim izborima u 2018.

Na svom Telegram kanalu, ona je sugerirala da je nalog za pretragu kuće politički motiviran, i da je povezan s dokumentarcem koji je napravila o korištenju mučenja u ruskim zatvorima.

Njen komercijalni direktor uhapšen je 23. oktobra pod optužbom za iznudu. TASS navodi saopćenje agencija za provođenje zakona u kome se tvrdi da Sobčak nije osumnjičena.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija poziva na primirje u Ukrajini i mirovne pregovore s Putinom

Rusija će održati vojnu vježbu koja uključuje upotrebu taktičkog nuklearnog oružja

Ukrajinski zvaničnici - Rusija tokom noći pokrenula napad dronovima na oblasti Harkov i Dnjepar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel