Bosna i Hercegovina     | 26.11.2022. 09:52 |

KJP "ZOI’84" spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu

FENA Jasna Avdibegović, Foto: Ilustracija

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Kantonalno javno poduzeće(KJP) "ZOI’84" i Olimpijski centar Bjelašnica i Igman spremni su za predstojeću zimsku sezonu, potvrdili su Feni iz tog preduzeća.

- Svi uslovi za najbolju skijašku sezonu su već ispunjeni. Kapacitet skijališta je znatno povećan u odnosu na prethodne sezone, u smislu proširenja sistema vještačkog osnježivanja prije svega, a svakako i instaliranjem novih ski liftova i žičara. Radovi na proširenju staza i izgradnji novih spojnih staza su pri kraju, a sigurni smo da će svi skijaši i borderi Bjelašnicu i Igman doživjeti u potpuno novom svijetlu, kakav i dolikuje olimpijskim planinama - kazao je Feni rukovodilac odjela za marketing i prodaju KJP "ZOI 84" Aldin Smajkan.

Naglasio je da su realizirana brojna poboljšanja i u samom procesu prodaje, te korisnici od ove godine neće imati potrebu čekati u redovima za skijašku kartu, već će moći on line dopuniti svoj ski pass i doći direktno na ski staze.

- Prve najavljene turističke grupe uglavnom dolaze pred Novu godinu i početkom mjeseca januara. Skijalište sa radom počinje sa prvim adekvatnim vremenskim uslovima, tako da očekujemo otvorenje već u prvoj polovini decembra ili čak ranije - istakao je Smajkan.

Dodao je da se iz ovog preduzeća trude i dalje da zbog ukupne ekonomske situacije poskupljenja usluga ne budu prevelika.

- Cijene usluga su minimalno povećane u odnosu na enormna poskupljenja energenata - kazao je.

Prema njegovim riječima parking sistem je unaprijeđen od ove godine, a uveden je automatski sistem naplate i na Malom polju.

- Očekujemo manje gužve i bolju organizaciju parking prostora. Jako puno posla ima da se ovaj problem riješi u potpunosti, ali se nadamo da će se unaprjeđenjem infrastrukture taj problem prevazići u narednim godinama - kazao je Smajkan.

On je zvanično potvrdio i da će 53. Evropsko prvenstvo šumara ove godine biti održano na Igmanu, tačnije na Velikom polju u nordijskim disciplinama. Termin ovog takmičenja je od 5. do 11. februara 2023. godine.

- Nakon višegodišnjih pokušaja dobili smo i odobrenje FIS (Internacionalne skijaške federacije) za održavanje Evropa kupa u terminu 12. i 13. februara i to je nešto što posebno odvaja sezonu koja je pred nama od svih prethodnih - kazao je Smajkan. 

Naglasio je da se ovo takmičenje održava u Bosni i Hercegovini prvi put nakon više od 35 godina.

- Posebno smo ponosni jer se radi o jednoj od zahtjevnih disciplina, odnosno Super G utrci za žene - istakao je Smajkan. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KS - Izvršena provjera pripremljenosti javnih komunalnih preduzeća za predstojeću zimsku sezonu

Na Jahorini svečano otvorena novoizgrađena kabinska gondola "Poljice" (VIDEO)

Na Jahorini svečano otvorena novoizgrađena kabinska gondola "Poljice"

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu