Stranačke aktivnosti     | 14.12.2022. 13:01 |

Saopćenje za javnosti zastupnika u PSBiH Šemsudina Mehmedovića

FENA Saopćenje, Foto/ Almir Razić

Sarajevo: 14.12. 2022. godine

Šemsudin Mehmedović, zastupnik PS BiH

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Osmorka i HDZ moraju javno reći da li je Dodik svojim prijetnjama i odlascima Putinu zaslužio nagradu od 600 miliona iz EU.

Pozivam Osmorku ne samo da se i ona pridruži ovom apelu već i da pozove svog partnera HDZ BiH i HNS da podrže apel europarlemntaraca

Euro parlamentarci pokazuju visok stepen odgovornost prema BiH, ali i demokratskom svijetu, jer se ne mogu nagrađivati politike sukoba i destabilizacije bilo kojeg dijela svijeta.

Pozivam Osmorku i HDZ da podrže stavove europarlemntaraca. Ovo im je ispit da li Osmorka može imati SNSD i HDZ za iskrene partnere i da li žele evropsku ili antievropsku BiH!

Osmorka je na velikom ispitu nakon pisma osam europarlamentaraca koji su uputili predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen u kojem izražavaju zabrinutost zbog potencijalne isplate 600 miliona eura EU fondova Republici Srpskoj.

Osmorka i HDZ moraju javno reći da li je Dodik svojim prijetnjama i odlascima Putinu zaslužio nagradu od 600 miliona iz EU.

Pozivam Osmorku ne samo da se i ona pridruži ovom apelu već i da pozove svog partnera HDZ BiH i HNS da podrže apel europarlemntaraca. Tako će znati na čemu su sa Čovićem. Bar toliko mogu učiniti za BiH ili pak misle da politika Dodika ne šteti suverenitetu zemlje i EU budućnosti zemlje?! Sad je vrijeme da znamo da li Osmorka neće, ne samo sa SDA, nego čak ni sa europarlamentacima koji štite BiH od nasrtaja Srpskog sveta.

EU parlamentarci - Citat: "Kao što vam je poznato, 600 miliona eura iz IPA III fonda - uključujući ulaganja za cestovne i željezničke veze na Koridoru V trenutno je zamrznuto, zbog opasne secesionističke politike entitetskog predsjednika Milorada Dodika, koja direktno šteti suverenitetu zemlje i EU budućnosti zemlje. Odluka o zamrzavanju ovih sredstava pokazala je političko vodstvo i hrabrost, na čemu izražavamo našu iskrenu zahvalnost. U potpunosti je u skladu sa vladavinom prava i uslovljavanjem koje nam je toliko potrebno da oživimo i unaprijedimo procese proširenja zemalja Zapadnog Balkana.

Šemsudin Mehmedović

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Mehmedović: RAK djeluje izvan sistema, uočene brojne nepravilnosti u radu (VIDEO)

Mehmedović pozvao na direktan izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH

Saopćenje za javnost zastupnika u PSBiH Šemsudina Mehmedovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu