Bosna i Hercegovina     | 19.12.2022. 13:56 |

U Goraždu okončana izgradnja parkinga za potrebe njemačke kompanije TVC

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 19. decembra (FENA) – U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu okončani su radovi na izgradnji parking prostora za potrebe njemačke firme TVC, kao i sanacija dijela saobraćajnice u ovom naselju.

Grad Goražde u ove svrhe izdvojio je 187.227 KM, a radovi su povjereni firmi "OKAC" iz Goražda.

Gradonačelnik Ernest Imamović naglasio je da Grad Goražde i Gradsko vijeće prepoznaju značaj investicije na ovom lokalitetu, te su željeli dati doprinos u stvaranju uslova za početak rada firme TVC.

- Na sjednici Gradskog vijeća dogovoreno je da će Grad Goražde učestvovati u obezbjeđenju parking prostora koji ostaje u vlasništvu Grada Goražda, kao i sanaciji i asfaltiranju dijela saobraćajnice u Vitkovićima. Ponosni smo i sretni da se investitor, kompanija TVC odlučila investirati u Gradu Goražde gdje je investicija vrijedna oko 40 miliona KM, sa oko 150 do 170 radnika za početak, dok će u perspektivi  zaposlenje biti omogućeno za 400 radnika - rekao je Imamović.

Njemačka kompanija TVC registrovala je istoimenu firmu u Goraždu, gdje je još prošle godine započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja.

Novi pogon u industrijskoj zoni u Vitkovićima bit će veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja. Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi. Iz ove kompanije ranije su najavili da je u planu dizajniranje i uspostavljanje savremenog i održivog proizvodnog postrojenja s obučenim i iskusnim radnicima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od danas lisice za automobile na parkiralištima u Livnu

Brčko: Luka pustila u rad savremeni sistem automatske naplate parkinga

MoParking se ponovno našao na meti vandala

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu