Bosna i Hercegovina     | 22.12.2022. 11:28 |

U Bihaću u toku gradnja stambenog objekta za raseljene i izbjeglice, iduće godine useljenje

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. decembra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prilikom današnje posjete Gradskoj upravi Bihać potvrdio je realizaciju nekoliko važnih projekata u ovom gradu, ali i ostatku Unsko-sanskog kantona.

-Najznačajniji projekt za nas je trenutna izgradnja stambenog objekta za potrebe raseljenih lica i izbjeglica. Izgradnja objekta sa 38 stambenih jedinica odvija se željenom dinamikom, tako da se nadam da ćemo već iduće godine useliti korisnike - izjavio je ministar Ramić.

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za ovaj projekt osiguralo je oko tri miliona KM, dok je Grad Bihać obezbijedio zemljište. Ta saradnja aktuelna je i na još nekoliko bitnih projakata za građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

-Velika zahvala ministru Ramiću i Ministarstvu, jer su osigurali i 40.000 maraka za nastavak izgradnje Spomen parka Hasin Vrh, mjestu na kojem su brojni pripadnici Petog korpusa Armije R BiH položili živote u odbrani naše zemlje - riječi su Elmedina Mehadžića iz Gradske uprave Bihać.

Naglašeno je i kako je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH u proteklim godinama, između ostalog, pomoglo izgradnju školskih-sportskih sala u bihaćkim naseljima Orašac i Jezero, odnosno saobraćajnice prema naselju Srbljani.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dizdar posjetio Gradačac: Važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti

Trajno zbrinuti - Devet porodica u Ključu dobilo nove stanove

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel