Regija     | 23.12.2022. 18:51 |

Umro pjevač Massimo Savić

FENA Agencije, Foto/ FB

ZAGREB, 23. prosinca (FENA) - Pjevač Massimo Savić umro je u Zagrebu u 60. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova obitelj, supruga i kći.

 

'

'Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno, nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure'', zapisale su na službenim stranicama supruga Eni i kćer Mirna.

Vijest o iznenadnoj smrti Massima potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Massimo Savić je umro u Vinogradskoj bolnici, prenijeli su mediji.

Hrvatski pjevač i skladatelj, Massimo Davić rođen je u Puli 1962. godine. Godine 1982. osniva  art rock grupu Dorian Gray s kojom 1983. objavljuje album "Sjaj u tami", a godinu dana kasnije i "Za tvoje oči".

Od 1986. nastupa samostalno te izdaje albume „Stranac u noći“, „Elements“, „Massimo“, „Vještina 1“, "Vještina 2", "Sunce se ponovo rađa", „Dodirni me slučajno“, "1 dan ljubavi" i "Sada".

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je s mnogim glazbenicima, među ostalima i s Arsenom Dedićem. 

Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za mušku vokalnu izvedbu, s prvog Porina dobio je 2004. za izvedbu skladbe "Znam zašto te osjećam".          

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Umro novinar Marinko Čulić

Posljednji ispraćaj Massima Savića

Umro doajen hrvatskog novinarstva Krešimir Fijačko

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu