Bosna i Hercegovina     | 24.12.2022. 13:32 |

Udruženje "Ruku na srce" izmamilo 3.600 dječijih osmijeha

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Udruženje „Ruku na srce“ danas je organiziranjem manifestacije „Nijedno dijete bez paketića“ započelo završnicu istoimenog projekta u okviru kojeg će novogodišnjim paketićima biti obradovano 3.600 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja BiH.

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu „Djed Mraz u životinjskom carstvu“ koju su pripremili njihovi drugari uz pomoć bh. glumca Dine Sarije. Djeca su se nakon predstave mogla družiti sa omiljenim likovima iz bajki i Djed Mrazom, te se zabaviti uz kreativne radionice.

Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je više od stotinu mladih ljudi, većinom studenata i srednjoškolaca.

- Naši volonteri su predano radili na realizaciji našeg najvećeg projekta. Prikupljali su donacije, pakovali paketiće i pripremali kreativne radionice, a sve kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane. Biti dijelom ove zimske čarolije, koja za cilj ima obradovati najmlađe, zaista izaziva neopisiv osjećaj sreće, ljubavi i ponosa - kazala je predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“ Hana Hodžić, saopćeno je iz navedenog Udruženja. 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Brčkog podijelio novogodišnje paketiće učenicima tri osnovne škole

'Novogodišnja Frka' u Dječijoj kući na Grbavici

'Novogodišnja Frka' u Dječijoj kući na Grbavici

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'