Stranačke aktivnosti     | 29.12.2022. 11:27 |

Priopćenje za javnost GO SDP Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SDP Mostar: Kordić je dopustio da  Marić od Gradskog vijeća napravili vašar

Nakon što su grubo slagali građane da će na prvoj sjednici mostarskog Vijeća mijenjati neustavni Statut, dvije godine kasnije svjedoci smo još jedne tragikomične sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara na kojoj se kao trebalo raspravljati o novom Statutu Grada Mostara.

Podsjećamo vladajući su 02.03.2021., na naš pokušaj da na dnevni red stavimo izmjene statuta i provedemo njihova lažna predizborna obećanja isto opstruirali usvojivši zaključak da će se ovo pitanje pretresati nakon tri mjeseca, a da se u tom periodu prijedlozi dostave Komisiji za Statut.

Nakon što su prekršili i vlastiti zaključak Klub SDP BiH je još tri puta pokušao na dnevni red staviti izmjene Statuta, a svaki put je opstruiran od strane vladajuće koalicije HDZ-SDA-priljepci do te mjere da nisu usvojili ni stari Ashdownov Statut što je preduvjet za njegove izmjene.

Danas smo svjedoci da je vječna SDA-HDZ koalicija napokon stavila Statut na dnevni red Vijeća, očigledno ne kako bi izmijenili najvažniji gradski akt u skladu sa odlukom Ustavnog suda, već kako bi služio kao moneta za potkusurivanja Salema Marića i Maria Kordića.

Izgleda da se navedeni dvojac slaže samo oko raspodjele gradskog novca i usvajanje regulacijskih planova u interesu stranačkih tajkuna, a koliko su ozbiljni u izmjeni Statuta najbolje pokazuje činjenica da prijedlog novog Statuta nisu ni poslali vijećnicima u materijalima za sjednicu, a na samoj sjednici ih je dočekao zaključak o novoj odgodi, gotovo istovjetan zaključku kojeg su usvojili i prekršili još prije dvije godine.

Kako bi oprali vlastitu sramotu dio novog zaključka je i laž vladajućih kako su samo HDZ, SDA i njihovi priljepci dostavili prijedlog izmjena, iako je SDP svoja dva uredno predao na protokol. Kako nam je predsjednik Komisije za Statut, Slaven Bevanda na jednoj od sjednica potvrdio da naši prijedlozi nikad nisu došli u njegove ruke, primorani smo o svemu upoznati upravnu inspekciju budući da su Marić i Kordić očigledno Grad Mostar pretvorili u vlastitu prćiju.

Najbolji dokaz navedene činjenice je i današnje namjerno gašenje prijenosa sjednice Vijeća pod izgovorom tehničkih smetnji, iako je u jednom trenutku prilikom vijećničkih pitanja, valjda greškom, puštena i slika i ton sjednice.

Na kraju pozivamo još jednom Ustavni sud BiH da, budući da je istekao rok za izmjene Statuta, donese Rješenje o brisanju neustavnih odredbi Statuta i o svemu upozna nadležnog tužitelja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP Mostar

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu