Bosna i Hercegovina     | 01.01.2023. 13:42 |

Spahić čestitao Svjetski dan mira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. januara (FENA) - Povodom Svjetskog dana mira, pedsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) Sarajevo Ibrahim Spahić uputio je čestitku u kojoj se ističe da je Mediteran kolijevka Europe i naše civilizacije i da se Otvoreno pismo vladama zemalja Mediterana odnosi i na sve zemlje Europe i vlade drugih zemalja koje su sa svojim interesima prisutne na Mediteranu. 

Mir i sloboda su najveće vrijednosti i poziv naše asocijacije Konvencija o pravima Mediterana objavljen  danas u Otvorenom pismu sadrži poziv da se suočimo sa problemima suvremenog svijeta, ratovima, nasiljem, siromaštvom, glađu, migracijama i ekološkim katastrofama. Danas je EU okrenuta svojim politikama Jugoistočnoj Evropi i pomjeranjem svojih granica prema njenim zemljama ali ne smije zanemarivati svoje korijene sa Mediterana, poručio je Spahić.

BiH kao zemlja Euro Mediterana svojom svojim kulturološkim i civilizacijskim iskustvom i otvorenošću je pozvana da bude u centru budućeg razvoja na dobrobit ljudi i Mediterana i Europe i da održi svoje povijesne veze sa različitim civilizacijama, saopćeno je iz Pres službe IPC-a. 

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Otvorena izložba Sanite Lisice "Pustinja: Reciklaža svjetskog otpada".

Spahić: Karahasanova djela čuvat će se u sehari sa djelima Goethea i Hajjama

Ibrahim Spahić čestitao Lani Pudar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu