Regija     | 19.01.2023. 12:44 |

Srbija: Dvije osobe utopile se u rijeci Trnavici, u Novom Pazaru

FENA Danijela Perić Šilić, Foto: Hina

BEOGRAD, 19. siječnja (FENA) – Zbog kiše koja pojačano pada u Srbiji je došlo do rasta vodostaja, a prema neslužbenim podacima u Novom Pazaru se traga za dvije osobe koje su navodno utopile u rijeci Trnavici.

Pripadnici srpskog MUP-a, Sektora za izvanredne situacije i gradskog kriznog stožera tragaju za dvije osobe u novopazarskom naselju Ćeremidžinica te se utvrđuju navodi da su se osobe utopile u rijeci Trnavici, koja je nabujala zbog obilnih padalina.

U Prijepolju i Sjenici proglašena je izvanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Također, uvedena je izvanredna odbrana na rijekama Raški i Jošanici na teritoriju grada Novog Pazara. Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, kazao je rukovodilac Odjela za izvanredne situacije Ismail Dupljak.

Kako prenosi Radiotelevizija Srbije, srpski meteorolozi precjenjuju da će kiša prestati padati u popodnevnim satima.

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović izjavio je da je Brodarevo najugroženija točka jer je tijekom noći tu padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.

 

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za Srbiju 1,6 milijardi eura, za BiH 969 milijuna eura?

Migranti iz Srbije bježe u BiH

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu