Ekonomija     | 13.02.2023. 16:46 |

Brčko: Završeni radovi na sanaciji objekata u Šatorovićima i Boderištu

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Brčkog

BRČKO, 13. veljače (FENA) - Izvršena je primopredaja završenih radova na sanaciji objekata koji su podrazumijevali rekonstrukciju krova na JU XV. Osnovna škola Šatorovići i rekonstrukciju mjesnog ureda i ambulante u Boderištu.

                                                                                 

Radi se o projektu Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine na koji je krajem 2021. godine aplicirao Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH za sanaciju spomenutih objekata, priopćeno je iz Vlade Brčko Distrikta.

"Odjel za raseljene osobe je u suradnji s JU XV. osnovnom školom Šatorovići aplicirao i prošlo na javnom pozivu Federalnog ministarstva za izgradnju i obnovu vjerskih, poljoprivrednih, gospodarskih i društvenih objekata u mjestima povratnika. Vrijednost projekta iznosi oko 60.000 maraka, u čemu je Vlada Distrikta sudjelovala s 10 posto, a ostatak udjela je imalo Federalno ministarstvo. Vršimo i primopredaju završenih radova na sanaciji mjesnog ureda i ambulante u Boderištu koji su financirani na isti način", istaknuo je v.d. predstojnika Odjela Vedad Zeherović.

Ravnatelj JU XV. osnovne škole Šatorovići Adnan Kurtalić istaknuo je važnost apliciranja na ovakve projekte.

"Na staroj školi kompletno je zamijenjena krovna konstrukcija, urađena je nova drvena građa, crijep, novi oluci, potkovi, čime je završena prva faza. Naredna faza koju planiramo je izmjena elektroinstalacija i vodoinstalacijski radovi, odnosno vodova instalacije i zamjena prozora, vrata, odnosno stolarije. Imamo planove uvesti informatičke radionice, učeničku kuhinju, likovni atelje", izjavio je Kurtalić te se zahvalio Odjelu i Ministarstvu na realizaciji projekta. 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Helez na svečanoj primopredaji komandanta Operativne komande OSBiH

EUFOR - Obavljena svečana primopredaja dužosti načelnika štaba u bazi Butmir

NATO i Republika Mađarska predali BiH 30 novih respiratora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel